"FINconsult": Održan peti ovogodišnji ciklus seminara u okviru KPE računovodstvene profesije u BiH

26.12.2011. 13:27 / Izvor: eKapija.ba
'FINconsult': Održan peti ovogodišnji ciklus seminara u okviru KPE računovodstvene profesije u BiH

Edukativno-konusltantska kuća "Finconsult" Tuzla je održala peti ovogodišnji ciklus seminara u okviru kontinuirane profesionalne edukacije računovodstvene profesije u Bosni i Hercegovini na temu "Obračun završene i nezavršene proizvodnje učinaka, pripremne radnje za godišnji obračun-predbilansne radnje i inventarisanje za 2011. godinu i porezne aktuelnosti".

Obrađene su slijedeće teme:

  • Obračun završene i nezavršene proizvodnje učinaka po novom kontnom planu
  • Inventarisanje-godišnji popis imovine i obaveza sa 31.12.2011.
  • Predbilansne radnje, kontrolni postupci i zaključna knjiženja
  • Inspekcijski nadzor i reforma javne uprave
  • Izmjene poreznih propisa u Federaciji BiH i BiH
  • Porezne i druge aktuelnosti u Brčko distriktu BiH (seminar u Brčkom)
  • Seminari su održani u Tuzli, Gračanici, Tešnju-Jelahu i Brčkom od 20.-23.12.2011 godine, a predavači su bili Amira Jusufović, ovlašteni revizor Tuzla, Besim Duraković direktor Kantonale uprave za inspekcijske poslove Tuzla, Slavica Vujić, v.d. direktora Poreske uprave Brčko distrikta BiH, Ismet Kalić, edukativno-konsultantska kuća "FINconsult"

    Raznovrsne i aktuelne teme te stručno kompetentni predavači privukli su veliki broj certificiranih računovodstvenih tehničara, računovođa i revizora, koji su prisustvovali na ovom seminaru. Učesnici seminara su imali priliku da čuju aktuelnu problematiku iz oblasti računovodstva, pripreme za godišnji obračun, inspekcijskog nadzora, poreza, te da u neposrednoj i otvorenoj komunikaciji sa predavačima postavljaju pitanja i diskutuju o problemima preduzeća iz kojih dolaze.

    "FINconsult" je i na ovim seminarima potvrdio visok nivo organizatorskih sposobnosti, donio novi kvalitet i povećao korisnost za učesnike seminara.

    FINconsult sa svojim uposlenicima i stalnim vanjskim saradnicima, univerzitetskim profesorima i ekspertima iz prakse, ima potpuno otvorenu komunikaciju i pruža nesebičnu podršku u rješavanju aktuelne problematike korisnicima usluga ove renomirane edukativno-konsultantske kuće.

    *Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

    Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

    NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

    Vijesti