"Korona zakonom" smanjene plaće proračunskim korisnicima ZHŽ-a

22.05.2020. 20:14 / Izvor: Fena
'Korona zakonom' smanjene plaće proračunskim korisnicima ZHŽ-a

Vlada ZHŽ na sjednici danas, donijela je odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za svibanj i lipanj ove godine.

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u petak donijela je odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za svibanj i lipanj ove godine.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić kazao je da je riječ o odluci iz tzv. "korona zakona" prema kojoj je proračunskim korisnicima plaća smanjena za 10, odnosno 20 posto.  

''Ta odluka se odnosi na utvrđivanje plaća, odnosno smanjenje plaća proračunskim korisnicima za spomenuta dva mjeseca, što je bila jedna od mjera vlade kako bi se dio sredstava mogao usmjeriti na one najpogođenije'', rekao je Ćosić.

Vlada je na sjednici utvrdila tekst Izvješća o izvršenju Proračuna ZHŽ-a za 2019. godinu te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Usvojena je i Odluka o kriterijima i odobravanju isplate sredstava utvrđenih Proračunom za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju te Odluka o prijenosu sredstava Studenskom centru u Mostaru.

Iznos sredstava namijenjenih za te dvije stavke bit će utvrđen nakon saznanja o točnom broju studenata, odnosno djece s poteškoćama u razvoju.

Također je usvojena Odluka o dopuni Odluke o donošenju Programa utroška sredstava za poticanje razvoja gospodarstva, Odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu, Izvješće o radu Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu i Program rada Agencije za privatizaciju za 2020. godinu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti