"Madi" razmatra mogućnost proširenja u Derventi

07.05.2018. 07:51 / Izvor: Akta.ba
'Madi' razmatra mogućnost proširenja u Derventi

Delegacija firme "Madi" iz Tešnja posjetila je Derventu i  razgovarala sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima.

Delegacija firme "Madi" iz Tešnja posjetila je Derventu i  razgovarala sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima. Radno-konsultativnom sastanku su prisustvovali i kooperanti ove firme sa područja naše opštine, a razgovarano je o trenutnim kapacitetima firme, mogućnostima proširenja i poboljšanja saradnje.

Firma "Madi" je jedan od najvećih proizvođača pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa u zemljama regiona. Trenutno je u firmi zaposleno oko 550 radnika, a sa firmom sarađuje oko 150 kooperanata. Sa područja opštine Derventa za firmu "Madi" radi nekolicina kooperanata, čiji je kapacitet u ovom momentu oko 600.000 pilića na godišnjem nivou, sa planom i tendencijom povećanja saradnje u narednom periodu.

Svoje proizvode "Madi" izvozi  u Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju, a u ovoj godini očekuje da dobije dozvolu i za izvoz u zemlje EU, što će stvoriti prostor za povećanje proizvodnih kapaciteta u svim proizvodnim segmentima firme, a samim tim i potrebu za proširenjem broja kooperanata.

Delegacija firme "Madi" bila je u sastavu Edin Jabandžić, izvršni direktor, Esmir Kotorić, zamjenik izvršnog direktora, Asmir Kovač -direktor primarne proizvodnje i Tijana Jović, rukovodilac radne jedinice kooperacije. Načelniku Simiću uručili su zahvalnicu Opštini Derventa za dugogodišnju i uspješnu saradnju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti