"Mercator BH" otvorio tržni centar u Čapljini - Do kraja godine namjeravaju otvoriti još šest objekata u BiH

24.07.2008. 09:57 / Izvor: Dnevni list

Otvaranjem "Mercator" tržnog centra u Čapljini ova kompanija je dostigla broj od šesnaest prodajnih centara u BiH. Direktor društva "Mercator" d.o.o. BiH, Mensud Lagumdžija, je kazao da se tržni centar prostire na površini od 5 000 kvadratnih metara, a u njegovu izgradnju investirano 6,5 miliona akm. Dodao je da do kraja ove godine namjeravaju otvoriti još šest objekata u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, tako da će imati ukupno 22 centra.

Istaknuo je da su u čapljinskom "Mercatoru" i kod partnera zakupaca, zaposlili oko pedeset ljudi. Lagumdžija je naglasio i to da na poseban način žele graditi partnersku suradnju s distributerima i proizvođačima. Istaknuo je da je posebno ponosan što bosanskohercegovačka proizvodnja trenutačno sudjeluje s oko 30 posto u ponudi lanca "Mercator".

"Očekujemo da ćemo sa svakim našim objektom taj udjel bh. produkcije povećavati i da ćemo doći do našeg strateškog cilja, a to je sudjelovanje domaćih proizvoda sa 40 posto u ukupnoj prodaji "Mercatora", u financijskom i asortimanskom smislu", kazao je on. Istaknuo je da u podneblju Čapljine postoji vrlo dobra ponuda poljoprivrednih kultura, koja pod uvjetom kvalitete i povoljne cijene u "Mercatoru" može naći svoje mjesto.

"Kao velika trgovačka kuća nastojat ćemo naći obostrani interes i "Mercatora" i domaćih proizvođača kako bi se domaći proizvodi plasirali i u ostalih 15 objekata u BiH", kazao je Lagumdžija. U tome mogućnost vide i ovdašnji proizvođači voća, povrća, mliječnih proizvoda, keksa i vafla te vina.

Načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo je kazao da se nada da će se podići razina trgovačke kvalitete na ovom području kao i da će se proizvodi iz Čapljine pojaviti na širem tržištu. Direktor "Merkatora BiH" uručio je i donaciju od 5.000 KM direktoru dječjeg vrtića, Ivanu Matiću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti