"Niskogradnja" iz Laktaša sanira novosagrađene puteve Skelani-Fakovići i Bratunac-Drinjača

24.03.2008. 13:22 / Izvor: Fena
'Niskogradnja' iz Laktaša sanira novosagrađene puteve Skelani-Fakovići i Bratunac-Drinjača

Radnici "Niskogradnje" iz Laktaša početkom marta započeli su čišćenje i sanaciju klizišta, izradu potpornih zidova i presvlačenje novim asfaltnim slojem dionica na kojima je zbog mekoće podloge došlo do pucanja asfalta na regionalnom putu Skelani-Fakovići i Bratunac-Drinjača, na dijelovima koje je ova firma lani izgradila.

Podsjećanja radi ovim programom za pomoć Srebrenici Vlada RS-a je prošle godine uložila više od 40 miliona KM za ovo područje, od čega je većina novca utrošena za izgradnju puteva. Tako je asfaltirana dionica Jezero-Dobrak, zatim dionica regionalnog puta Skelani-Fakovići i Bratunac-Drinjača u dužini od oko 35 kilometara.

Zbog izuzetno teškog i poroznog terena, uz lijevu obalu Drine, zimus je na više mjesta došlo do potonuća puta, pucanja asfalta te pojave klizišta i odrona.

Izvođač radova se ugovorom obavezao da će sanirati oštećenja i godinu održavati dionice koje je izgradio.

``Niskogradanja`` je ispoštovala obaveze iz ugovora i radi na sanaciji oštećenja, čišćenju odrona, a na lokaciji Žlijebac u bratunačkoj općini, gdje se pojavilo ogromno klizište koje je izazvalo pucanje i odron jedne kolovozne trake, radi se armirani betonski zid velikih gabarita koji treba da spriječi dalju eroziju i klizenje brda uz koje put prolazi.

Prema tvrdnjama predstavnika ove firme do kraja ovog mjeseca obavit će se sanacija svih deformacija na ovim putevima tako da će oni biti sigurni za saobraćaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti