"Pošte Srpske" i DHL uspostavili saradnju

28.04.2009. 08:52 / Izvor: Fena
'Pošte Srpske' i DHL uspostavili saradnju

U Banjoj Luci 27.04.2009. godine je potpisan ugovor o saradnji između "Pošta Srpske" i kompanije "DHL International" Sarajevo koji će omogućiti korištenje poštanske mreže "Pošta" i svjetske zračne ekspresne mreže DHL-a prilikom dostave pošiljaka "Brze pošte".

Direktorica "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća kazala je da ovaj ugovor "Poštama" omogućava dostavu pošiljki "Brze pošte" na područje cijele BiH i u više od 230 zemalja u međunarodnom saobraćaju, dok će "DHL International", s druge strane, proširiti svoju dostavnu mrežu na područje RS-a koristeći resurse "Pošta", a sve u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga korisnicima.

Cijeli projekt je u primjeni već dva mjeseca, a zvanično je danas potpisan nakon što su se vidjeli rezultati saradnje na povećanju prihoda.

Predstavnik "DHL International" Edin Emšo je rekao da će ugovor doprinijeti poboljšanju poštanskih usluga a da DHL dobija bolje i intenzivnije pokrivanje područja RS-a, a "Pošte" svjetsko tržište.

Usluge DHL-a ostaju i dalje na snazi, a podružnice "Pošta" postat će ujedno i mjesta na kojima se mogu otpremati pošiljke putem DHL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti