"Raiffeisen Investment" savetovao u više od 50 transakcija u oblasti privatizacije, spajanja i preuzimanja u Srbiji

12.06.2008. 14:56 / Izvor: eKapija.ba
'Raiffeisen Investment' savetovao u više od 50 transakcija u oblasti privatizacije, spajanja i preuzimanja u Srbiji

( Zoran Petrović, Heinz Sernetz, Radoš Ilinčić, Dragan Parezanović)

Kompanija "Raiffeisen Investment Srbija", koji se bavi savetovanjem, kao generatore prometa ubuduće u Srbiji vidi, osim javnih preduzeća, sektore nekretnina, telekomunukacija, energetike, maloprodaje i finansijskih usluga.

Od otvaranja kancelarije u Beogradu 2002. godine jedna od vodećih savetodavnih firmi u centralnoj i istočnoj Evropi uspešno je savetovala u više od 50 transakcija u oblasti privatizacije, spajanja i preuzimanja, a po broju poslova je vodeći savetnik srpske Agencije za privatizaciju.

"Raiffeisen Investment Srbija" bio je savetnik u privatizacijama "Beogradske pekarske industrije", NIS, IMT, "Veterinarskog zavoda", "Firkoma", zatim Telekoma Crna Gora i Telekoma Srpske, saopštila je danas (12. jun 2008. godine) ta kompanija.

Među njenim klijentima su vlade Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, "Mittal Steel", "Salford", "Uniqa".

U predstojećem periodu, pošto se proces privatizacije u Srbiji privodi kraju, u "Raiffeisen Investment" računaju na pružanje savetodavnih usluga u privatizaciji velikih državnih kompanija ("Dunav osiguranje", "Elektroprivreda", "Jat Airways", "Telekom").

Kao posebno interesantan u Srbiji, generalni direktor beogradske kancelarije Radoš Ilinčić, izdvojio je sektor nekretnina, gde se računa na poslove sa velikim kompanijama kojima nekretnine nisu primarna delatnost i kojima bi Raiffeisen pomogao da ih odvoje od poslovanja.

- Trend spajanja i preuzimanja kompanija polako prelazi iz državnog u privatni sektor i "Raiffeisen Investment" u razvoju privatnih transakcija spajanja i preuzimanja vidi velike potencijale- istakao je Ilinčić.

Kao dodatnu prednost "Raiffeisen Investment" u tim poslovima, Ilinčić je naveo mogućnost obezbeđivanja finansijske podrške klijentima u preuzimanju kroz saradnju sa Raiffeisen bankom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti