"Robot Commerce" stigao u RS

01.03.2008. 10:06 / Izvor: Nezavisne novine
'Robot Commerce' stigao u RS

Trgovačka kompanija "Robot Commerce", u vlasništvu Selvera Oruča, juče je u Glamočanima, pored puta Banjaluka - Laktaši, svečano otvorila prodajni objekat, prvi u RS.

Prema riječima Seime Hodžić, direktora grupacije "Robot Commerce" sa sjedištem u Sarajevu, u objekat, koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg tržnog centra "Slavija", uloženo je 10 miliona KM.

"Objekat koji otvaramo je preuređen i adaptiran uz kreditnu podršku Raiffeisen banke Sarajevo, čijim radnicima zahvaljujemo na nesebičnoj podršci projektu u koji je uloženo 10 miliona KM, i to pet miliona kreditnih sredstava i pet miliona vlastitih", rekla je Hodžićeva.

Ona je kazala da će u toku ove godine u RS otvoriti još jedan objekat "Robota" u Banjaluci, te u Gradišci/Bosanskoj Gradišci i Bijeljini.

Milovan Topolović, načelnik opštine Laktaši, istakao je da je otvaranje ovog trgovačkog centra od velikog značaja za tu opštinu, ali i Banjaluku, jer je u njemu posao našlo oko 100 građana iz ova dva mjesta.

"Od velikog značaja je i činjenica da će u ovom centru biti znatno povoljnije cijene proizvoda", rekao je Topolović.

"Robot" se ubraja među pet vodećih trgovačkih lanaca u BiH, a prema ukupnom obimu ostvarenog prihoda, kako je rečeno, kompanija spada u sam vrh. Pored trgovine, "Robot" je i značajan proizvođač kućanskih aparata, jer u njegovom sastavu posluje bihaćka "Bira", čiji proizvodi sa tržišta sve više potiskuju one iz uvoza.

"Robot" u svojim objektima prodaje širok asortiman prehrambenih i hemijskih artikala, bijele tehnike, audio i video tehnike, peći na čvrsta goriva, opreme za kupatila, alata, posuđa i ostale robe široke potrošnje.

Prodajni asortiman sačinjavaju marke najpoznatijih svjetskih proizvođača i to bira, soni, panasonik, samsung, elektroluks i filips.

Pored tržišta bivše Jugoslavije, "Robot" je krenuo i na evropska tržišta i to tržište Velike Britanije, Mađarske, Poljske i Ukrajine, a uspostavljena je i tijesna saradnja sa multinacionalnom kompanijom "Elektrolux" i za njih je za 2008. ugovorena proizvodnja 100.000 jedinica rashladne tehnike.

Ovaj podatak, kako navode u "Robotu", sam po sebi govori da "Bira" ima kvalitet koji zadovoljava i najzahtjevnije kupce. Za ovu godinu su, kako napominju, ugovoreni i poslovi za Francusku i Italiju preko velikih distributera bijele tehnike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti