"Sportek" donirao zaštitna odijela Domu zdravlja

06.04.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba
'Sportek' donirao zaštitna odijela Domu zdravlja

Fabrika obuće "Sportek" iz Кotor Varoša donirala je kotorvaroškom Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon" 100 kompleta zaštitnih odijela.

Fabrika obuće "Sportek" iz Кotor Varoša donirala je kotorvaroškom Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon" 100 kompleta zaštitnih odijela, koja će olakšati posao medicinskim radnicima ove ustanove.

Direktor Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" Vladimir Bibić zahvalio je u ime cijelog kolektiva „Sporteku“ na donaciji i korektnoj saradnji koja traje već duže vrijeme.

"Odijela su uz maske i rukavice trenutno najneophodnija medicinskom kadru, jer su jednokratna i mnogo ih trošimo. Neophodna su da bi se ljekari i medicinski radnici sačuvali od zaraze i da bismo spriječili da virus uđe u zdravstveni sistem", istakao je Bibić.

On je još jednom pozvao građane na oprez, navodeći da procjene epidemiologa govore da će naredni dani biti moćda i najteži do sada, te da čuvaju sebe, svoje najbliže i medicinske radnike.

"Sportek" je donacijom pokazao društvenu odgovornost, iako se i ovo preduzeće suočava sa posljedicama virusa korona, te je zbog otežanog poslovanja sa matičnom Italijom bilo prinuđeno da privremeno prekine proizvodnju.

Ovo nije prvi put da "Sportek" pomaže Domu zdravlja, s obzirom da je krajem 2018. godine donirao novi ultrazvučni aparat vrijedan 72.000 КM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti