Vijesti

"Strabag" početkom leta počinje gradnju autoputa Banja Luka-Doboj

15.03.2010. 08:43 / Izvor: seebiz.eu

Ugovor o izvođenju radova na autoputu Banja Luka - Doboj, između Vlade Republike Srpske i austrijske kompanije "Strabag" trebao bi biti potpisan početkom aprila.

To je najavio ministar prometa i veza RS Nedeljko Čubrilović posle sastanka s predstavnicima "Strabaga" u Beču.

- Na sastanku su usuglašeni neki detalji i kreće se ka rešavanju uslova za dobijanje građevinske dozvole, kao i za potpisivanje ugovora u prvoj sedmici aprila - rekao je Čubrilović, piše Glas Srpske.

On je podsetio kako bi pripremni radovi trebali početi 1. juna, a službeni početak radova 1. jula.

Čubrilović je rekao kako se proces dogovaranja sa "Strabagom" u celosti odvija u duhu koncesijskog ugovora i kako su veliki izgledi kako će "Strabag" u celosti zatvoriti finansijsku konstrukciju projekta. Bečki ekonomski dnevnik "Wirtschaftsblatt" objavio je kako "Strabag" ove nedelje mora osigurati bankarsku garanciju od više od 500 mil EUR, no predstavnici austrijske kompanije to su kasnije demantovali.

Vlada RS i austrijska kompanija "Strabag" 19. maja 2009. godine u Banja Luci potpisali su protokol o formiranju koncesijskog društva za izgradnju mreže autoputa u RS. Prvi deo autoputa u toj mreži na relaciji Banja Luka - Doboj trebao bi biti dug 71 kilometar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti