"Sviraj kraj": Spriječite javno uništavanje novca danas u Sarajevo City Centru

19.05.2021. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Sviraj kraj

Organizatori pozivaju građane da "sviraju kraj".

U Sarajevo City Center-u je u toku javno uništavanje novca, koje će trajati 24h. Organizatori pozivaju građane da učestvuju i svojom aktivnošću spase novac, koji se svakodnevno "gubi" kroz dobro organizovanu korupciju.

"Sviraj kraj!" dio je edukativno-informativne kampanje koju Regionalna antikorupcijska inicijativa realizira uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru projekta "Prekinimo šutnju: Unapređenje politika i kulture prijavljivanja korupcije od strane zviždača na Zapadnom Balkanu i u Moldaviji".

U okviru projekta, RAI Sekretarijat radi na jačanju zakonodavnog i institucionalnog okvira za zaštitu zviždača, u skladu s novom Direktivom EU o njihovoj zaštiti.

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) je jedinstvena međuvladina organizacija isključivo posvećena borbi protiv korupcije u Jugoistočnoj Evropi. RAI Sekretarijat radi na unapređenju regionalne saradnje i napora u borbi protiv korupcije osiguravajući zajedničku platformu za dijalog, razmjenu znanja i najboljih anti-koruptivnih praksi u Jugoistočnoj Evropi.

Pratite live video putem Facebook ili YouTube plaftorme.

 
Sviraj Kraj!

Sviraj Kraj!

Posted by Regional Anti-Corruption Initiative - RAI on Wednesday, May 19, 2021

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti