"Telekom Slovenije" još jednom potvrdio zainteresiranost za "BH Telecom"

25.09.2008. 09:08 / Izvor: Nezavisne novine
'Telekom Slovenije' još jednom potvrdio zainteresiranost za 'BH Telecom'

Banjalučka firma "Aneks", koja je odnedavno u vlasništvu "Telekoma Slovenije", najavila je 24. 09. 2008. godine da će do kraja godine pripojiti ranije preuzetog operatera kablovske televizije Netkom, te kupiti još najmanje jednu firmu iz srodne djelatnosti sa ovog područja.

Nebojša Antonijević, direktor "Aneksa", je povodom otvaranja novih prostorija preduzeća u Banjoj Luci, u koje je uloženo 1,6 miliona eura, kazao da će se ta firma širiti kroz organski rast, ali i kroz akvizicije za šta su već obezbijedili više od dva miliona eura.

On nije želio otkriti kojeg kablovskog operatera ciljaju, s tim da je, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao da nije riječ o "Elta-kabelu", njihovom najvećem konkurentu u Banjoj Luci.

"Sa tom kupovinom došli bi u izuzetno dobru poziciju, a ako tome uspijemo pridodati još dvije-tri planirane akvizicije onda ćemo napraviti velike probleme i "Telekomu Srpske"", kazao je Antonijević.

Željko Puljić, predsjednik Upravnog odbora "Aneksa", kazao je da je ta firma prva u BiH lansirala triple play uslugu (objedinjenu ponudu Interneta, kablovske televizije i IP telefonije preko iste širokopojasne veze), čime su tehnološki pretekli tri dominantna bh. telekom operatera.

U "Aneksu" ističu da su izgradili i sopstvenu optičku vezu od Banja Luke do granice sa Hrvatskom, sa priključkom prema Kozari i Kotor Varošu, te najavljuju širenje i na područje FBiH.

Bojan Dremelj, predsjednik Uprave "Telekoma Slovenije", kazao je da je ta kompanija prisutna u šest država regiona kroz kupovinu kablovskih operatera, internet provajdera i pružaoca usluga IP telefonije, u cilju zauzimanja liderske pozicije u tom sektoru.

"Sada jednu desetinu prihoda i pet procenata profita ostvarujemo van Slovenije, a za dvije godine želimo da prihod dostigne petinu, a profit jednu četvrtinu", naglasio je Dremelj. On je potvrdio da je" Telekom Slovenije" zainteresovan za učešće u najavljenoj privatizaciji "BH Telecoma". "BiH je za nas značajno tržište i pomno pratimo šta se dešava sa "BH Telecomom" s obzirom na to da smo zainteresovani za učešće u njegovoj privatizaciji" kazao je Dremelj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti