"Telekom Srbija" i "Telekom Srpske" finansira sa 40 mil EUR dokapitalizaciju crnogorskog "M:tela"

18.03.2010. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
'Telekom Srbija' i 'Telekom Srpske' finansira sa 40 mil EUR dokapitalizaciju crnogorskog 'M:tela'

"Telekom Srbija" i "Telekom Srpske" će direktno iz svojih profita finansirati dokapitalizaciju crnogorskog "M:tela" u vrednosti od 40 mil EUR, shodno njihovom vlasničkom udelu u toj kompaniji, prenose "Nezavisne novine".

Ljubomir Rajšić, izvršni direktor "M:tela" iz Podgorice, je istakao da će dokapitalizacija stabilizovati tu kompaniju i dodao da će ona nastaviti da se bori sa dobrim konkurentima na crnogorskom tržištu.

"Telekom Srbija" poseduje 51% akcija "M:tela", dok je "Telekom Srpske" svojih 49% akcija kupio 1. februara za 10 mil EUR od holandske firme "Ogalar" čiji je vlasnik srpski biznismen Miroslav Mišković.

Prema Rajšićevim rečima, osnovni problem "M:tela" u prethodnom periodu bila su dugovanja koja su nastala zbog niskog osnivačkog kapitala.

- Finansirali smo investicije vredne 95 mil EUR, što nije moglo da se pokrije samo kreditima, zbog čega je i bila potrebna dokapitalizacija - rekao je Rajšić, dodajući da je nju trebalo sprovesti mnogo ranije.

On je rekao da će "M:tel" u najkraćem roku rešiti svoja dugovanja, kojih, kako tvrdi, nije bilo prema državi, nadležnoj agenciji ili nekom državnom subjektu u Crnoj Gori. Rajšić je objasnio da je visoka zastupljenost "M:tela" na crnogorskom tržištu, koja je u kratkom periodu dostigla oko 30%, imala implikacije na poslovanje firme.

- Pokazalo se kao veoma jasno da je osnivački kapital nizak, što je osnovni problem koji je kompanija rešila - istakao je Rajšić.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti