"YEP Dani zapošljavanja" u Mercator Centru u Brčkom - Prilika mladim ljudima da nauče kako sastaviti biografiju i pripremi se za razgovor za posao

17.09.2009. 12:09 / Izvor: Fena
'YEP Dani zapošljavanja' u Mercator Centru u Brčkom - Prilika mladim ljudima da nauče kako sastaviti biografiju i pripremi se za razgovor za posao

Program "YEP Dani zapošljavanja" održava se 17. septembra 2009. godine u Mercator Centru u Brčkom.

"YEP Dani zapošljavanja" prilika su mladim ljudima da nauče kako sastaviti biografiju i pripreme se za razgovor za posao. Na štandovima postavljenim u holu centra, posjetitelji mogu ispuniti biografiju i aplicirati na jedno od 40 otvorenih oglasa za radna mjesta u Brčko Distriktu.

Ovaj program dio je trogodišnjeg Projekta zapošljavanja mladih (Youth employment project - YEP) finansiranog od Švajcarske agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijske agencije za tehničku saradnju (ADC).

Projekt implementira njemačka kompanija GOPA, sa četiri partnerske organizacije iz BiH: Development Studio (Posao.ba), Agencija Spektar, ProMENTE Sarajevo i Taldi Tuzla.

Projekt pomaže školama u osnivanju karijernih centara, u ruralnim oblastima obavlja preduzetničke treninge i pruža praktičnu podršku zavodima za zapošljavanje u pružanju aktivnih mjera zapošljavanja s posebnim fokusom na starosnu grupu do 30 godina.

Projekt je usmjeren na zajedničko djelovanje javnog i privatnog sektora što treba dovesti do pozitivnih promjena na tržištu rada u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti