10 hiljada KM za digitalizaciju arhivske građe

08.11.2018. 07:40 / Izvor: Akta.ba
10 hiljada KM za digitalizaciju arhivske građe

MV BiH, donijelo je Odluku o prihvatanju grant sredstava za implementaciju projekta "Jačanje kapaciteta za nadzor i odgovor na avijarnu i pandemijsku influencu u BiH."

Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o odobravanju 10.000,00 KM iz tekuće budžetske rezerve za provođenje Sporazuma o sukcesiji, Aneks "D" koji se odnosi na digitalizaciju arhivske građe bivše SFRJ.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, donijelo je Odluku o prihvatanju grant sredstava za implementaciju projekta "Jačanje kapaciteta za nadzor i odgovor na avijarnu i pandemijsku influencu u Bosni i Hercegovini."

Riječ je o projektu vrijednom dva miliona američkih dolara, koji je odobren Ministarstvu civilnih poslova BiH za period 1. 9. 2016. – 31. 8. 2021. godine.

Ova grant sredstva američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti doprinijet će jačanju, obnovi i rekonstrukciji kapaciteta nadležnih institucija u sektorima zdravstva i veterinarstva u BiH u cilju unapređenja pripravnosti, dijagnostike i odgovora na avijarnu i pandemijsku influencu.

Ministarstvo civilnih poslova će Vijeću ministara BiH dostavljati godišnje izvještaje o realizaciji projektnih aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti