10 miliona eura za unapređenje vodoopskrbe u Tuzli i Zenici

18.09.2014. 08:53 / Izvor: eKapija.ba
10 miliona eura za unapređenje vodoopskrbe u Tuzli i Zenici

Riječ je o sporazumu kojim se BiH odobrava grant Vlade Švicarske Konfederacije do 10 miliona eura za osiguranje pouzdane i higijenske ispravne vodoopskrbe u ovim općinama te osiguranja odlaganja otpadnih voda u Zenici.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vlade Švicarske Konfederacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o odobravanju financijske potpore za "Program vodoopskrbe i otpadnih voda u Bosni i Hercegovini II“ (Obnova i nadogradnja sustava vodoopskrbe i otpadnih voda u općinama Tuzla i Zenica).

Riječ je o sporazumu kojim se Bosni i Hercegovini odobrava grant Vlade Švicarske Konfederacije do 10 miliona eura za osiguranje pouzdane i higijenske ispravne vodoopskrbe u ovim općinama te osiguranja odlaganja otpadnih voda u Zenici, što će unaprijediti uvjete života stanovnika Tuzle i Zenice.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru s izvješćem o obavljenim pregovorima, a za bh. potpisnika predložen je ministar Nikola Špirić, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti