Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

10.Brending Konferencija: Ivan Ivanović o pandemiji lažnih vijesti

16.05.2020. 11:14 / Izvor: Akta.ba

Pored pandemije korona virusa, danas svjedočimo još jednoj, podjednako opasnoj pandemiji.

O njoj će na ovogodišnjoj jubilarnoj Brending konferenciji govoriti čovjek kojeg već godinama gledamo kako, poput Andersenovog dječaka, uzvikuje "Ali car je go", stoga s pravom nada da će "ogoliti i ovog cara" i pomoći svima da odvojimo istinu od laži, stoji u najavi organizatora. 

"Beskompromisna borba, iskrenost i velika želja da vas nasmijem makar jedan minut" je ono što ovaj doajen TV industrije, Ivan Ivanović, skromno obećava svojim učešćem na jubilarnoj Brending konferenciji.

Nažalost, nije samo korona virus dosegao razmjere pandemije.

Svjedočimo još jednoj, podjednako opasnoj, pandemiji, koju je vrlo teško kontrolisati.

Riječ je o, kako je popularno nazivaju, infodemiji, odnosno pandemiji lažnih vijesti. „Fake news“ je pojam s kojim se sve češće susrećemo u našoj svakodnevici.

Sa svih strana smo bombardovani vijestima, pa postaje sve teže razlučiti koje su prave, a koje lažne.

Od 2015. godine, kada je predsjednik Amerike, Donald Trump, dao veliku popularnost samom izrazu, obilježavajući sve vijesti koje mu se nisu dopale kao „fake“, pa do danas, vidimo da je osnovna osobina ovih vijesti eksponencijalno širenje.

Ovom temom i analizom širenja lažnih vijesti, virusa koji napada medijsku industriju, bavit će se i deseto izdanje Brending konferencije.

Potreba da se pronađe inovativno rješenje za kreiranje sigurnog medijskog prostora u ovom periodu se pokazala jačom nego ikad.

Lista pitanja koja se nameću korisnicima medija u svim društvenim sferama je beskonačna, a vrijeme da na njih krenemo tražiti odgovore je "pet do dvanaest".

U tu svrhu, Brending konferencija će ugostiti regionalno poznatu medijsku ličnost, osobu koja nema "dlake na jeziku", naročito kad je u pitanju razlučivanje istine od laži.

Ivan Ivanović je živi brand.

Kroz svoj, po pitanju kvaliteta i popularnosti, nedodirljivi show "Veče sa Ivanom Ivanovićem", on permanentno demonstrira hrabrost, duhovitost, posvećenost, talenat i znatiželju.

Uvijek je spreman da se, na svoj ležeran i šarmantan, ali istovremeno dubok i pronicljiv način, uhvati u koštac sa svim društvenim situacijama.

Već godinama, svojim britkim umom i riječju, bez greške dijagnosticira sve društvene probleme i anomalije.

Takav čovjek nam treba, da nas provede kroz more informacija i dezinformacija, te nam otkrije kako da se zaštitimo od pandemije lažnih vijesti.

Upravo to će, na desetoj, jubilarnoj Brending konferenciji, učiniti Ivan Ivanović, jer ćemo biti u prilici da u razgovoru s njim ovu temu detaljno pretresemo.

Zahvaljujući svom višegodišnjem iskustvu u medijima, te činjenici da se profilisao u jednu od relevantnijih TV ličnosti naših prostora, Ivan Ivanović je, kao rijetko ko, proniknuo u tajne medijske industrije.

Agencija Via Media, odlučila je da deseto izdanje Brending konferencije ne otkazuje, nego da ga održi u digitalnom formatu.

Pod upečatljivim sloganom "The Show Must Go On", Brending konferencija ove godine postaje BK Online Week – platforma,  koja će trajati pet dana, od 18.05. do 22.05.2020., u seriji potpuno besplatnih webinara i intervjua.

"Via Media ne postavlja pitanje da li ćemo, nego kako ćemo nastaviti dalje", kažu organizatori. 

A odgovor na to pitanje, odgovarat će tokom konferencije najveći svjetski i regionalni stručnjaci.

Među njima i Ivan Ivanović.

Besplatno učešće osigurajte prijavom.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti