12. Lukavački sajam turizma najuspješniji do sada

14.05.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
12. Lukavački sajam turizma najuspješniji do sada

Od 08. do 10.maja Lukavac je bio centar okupljanja turističkih djelatnika iz 10 zemalja. 125 izlagača i skoro 15 000 učesnika i posjetilaca potvrdili su da je LIST opravdano među najznačajnijim sajamskim manifestacijama u BiH.

Od 08. do 10.maja Lukavac je bio centar okupljanja turističkih djelatnika iz 10 zemalja. 125 izlagača i skoro 15 000 učesnika i posjetilaca potvrdili su da je LIST opravdano među najznačajnijim sajamskim manifestacijama u BiH. Osim izložbenog dijela na prostoru sajmišta kontinuirano su se dešavali prateći sadržaji koji su gostima upotpunili boravak u ovom gradu. To je, kako su organizatori potvrdili, ujedno bila prilika da se zahvale i Lukavčanima koji su se i ove godine pokazali kao izvrsni domaćini.

Na Festivalu hrane i pića prezentovano je bogatstvo tradicionalne kuhinje svih krajeva BiH, mladi su se odlično zabavili na koncertu grupe S.A.R.S., medijski djelatnici družili su se i kuhali tokom Novinarske kotlićijade, stručne teme razmatrane su pod zajedničkim nazivom „Baština i tradicija u razvoju turizma“, a upriličeno je i više radionica i tematskih susreta.

12. Lukavački sajam turizma bio je prilika i za popisivanje Sporazum o pobratimljenju između Lukavca i Ulcinja. Tokom svečane večere potpisali su ga Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac i Fuad Hadžibeti, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj. Tom prilikom potvrdili su da je to rezultat dugogodišnje saradnje i planova za njeno produbljivanje na svim poljima u narednom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti