13. međunarodni sajam namještaja "SAN 2009": Veliki povratak domaćih firmi

04.06.2009. 10:00 / Izvor: Nezavisne novine
13. međunarodni sajam namještaja 'SAN 2009': Veliki povratak domaćih firmi

Oko sedamdeset izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Belgije i Njemačke u naredna četiri dana predstaviće svoje proizvode na 13. međunarodnom sajmu namještaja "SAN 2009", koji je 3. juna 2009. godine otvoren u Banjaluci.

Sajamsku manifestaciju otvorio je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS, koji je istakao da je ovo vrijeme borbe za zaštitu domaće proizvodnje, koja se dobro nosi s posljedicama globalne ekonomske krize.

"Industrija namještaja je doživjela veliku ekspanziju na prostorima bivše Jugoslavije, a mislim da se ovaj sektor u RS u posljednje vrijeme značajno razvio", rekao je Gluhaković.

Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je jedna od najljepših vijesti ovog sajma veliki povratak renomiranih domaćih proizvođača "McMilana", DIP "Kozara" i "Nove DI Vrbas".

"Nova DI Vrbas", nasljednik nekadašnjeg banjalučkog giganta DI "Vrbas", na sajmu se predstavlja programom "Nova" u okviru kojeg su prezentovani trpezarijski setovi, stolovi, stolice, komode, te nova ugaona garnitura i regal. Tu su i odranije prepoznatljive programske linije "Jelena" i "Tereza".

"Nakon uspješne privatizacije i obnove kapaciteta u potpunosti smo podigli poslovanje, što se vidi i kroz činjenicu da smo kompletirali proizvodni program. Sada naša fabrika oprema stanove, javne prostore, restorane i kancelarijske prostore", rekla je Nataša Gudalo, menadžer prodaje u "Novoj DI Vrbas".

Na sajmu se velikom promotivnom akcijom "Ljeto 2009" predstavlja i banjalučka firma "McMilan". U okviru ove akcije, koju je "McMilan" organizovao povodom desetogodišnjice rada, cijene su snižene i do 50 odsto.

"Na sajmu ćemo s ponosom predstaviti naše nove ugradne plakare iz linije `Slim sistem`, kuhinjski program `Sunset`, kupatilske elemente po mjeri, te ugradne plakare `Komandor`", rekla je Branka Brajić, vlasnik kompanije "McMilan".

"SAN 2009" biće otvoren do 7. juna od deset do 19 časova, a posjetioce očekuje sajamski popust i tradicionalna nagradna igra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti