delić

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljene liste riješenih prigovora za sufinasiranje plata poslovnih subjekata

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo saopćilo je da su objavljene liste riješenih prigovora na liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uvjete javnog poziva.

15.01.2022. 08:25 Izvor: / Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo saopćilo je da su objavljene liste riješenih prigovora na liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uvjete javnog poziva za julske, augustovske i septembarske plaće.

Lliste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uvjete javnog poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo 22. decembra, a na njih se mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana objave.

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uvjete po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za juli, august i septembar 2021. godine.

Na  poziv je pristiglo  219 prigovora, a Komisija je kao osnovane ocijenila njih 121, dok je 98 ocijenjeno kao neosnovano.

"Za razliku od prethodnog javnog poziva za finansiranje mjesečnih plaća, mi smo ovaj put izvršili određene izmjene propisa kako bi svi oni poslovni subjekti koji nisu prošli zbog nerasknjiženih MIP obrazaca, a ispunjavali su uvjete izmirenja poreznih obaveza, imali mogućnost ostvariti pravo na sredstva po osnovu prigovora, tako da smo ovaj put, uz dostavljanje uvjerenja od Porezne uprave FBiH i te prigovore uvažavali kao osnovane", istakao je ministar privrede Adnan Delić, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti