EPBiH: Za novu ograničenu cijenu struje, privrednici trebaju potpisani nove ugovore

26.01.2022. 14:46 / Izvor: Akta.ba
elektroprivreda bih

Elektroprivreda BiH danas je objavila da se dopuna Zakona o električnoj energiji u FBiH odnosi izričito na ograničenje za kupce u okviru tržišnog snabdijevanja.

Elektroprivreda BiH danas je objavila da se dopuna Zakona o električnoj energiji u FBiH i Odluka Vlade FBiH od 7. januara 2022. odnosi izričito na ograničenje cijena električne energije za kupce u okviru tržišnog snabdijevanja. 

Ističu da dopunom Zakona nisu obuhvaćene druge zakonske odredbe i obaveze koje iz njega proističu, a time ni obaveza kupaca za upućivanje zahtjeva za dostavu ponude za snabdijevanje.

Uz podsjećanje na navedenu obavezu, JP Elektroprivreda BiH uputila je poziv kupcima na visokom i srednjem naponu sa kojima su ugovori o snabdijevanju za ovu godinu potpisani u 2021. da, ukoliko smatraju da će ostvariti povoljnije uslove, pokrenu proces ugovaranja slanjem zahtjeva JP Elektroprivreda BiH za dostavu ponude.

Nakon ispunjenja te obaveze kupci stiču pravo primjene dopunjenog člana 16. Zakona o električnoj energiji u FBiH i Odluke Vlade FBiH o ograničavanju cijena za snabdijevanje u 2022., saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti