VTK BiH: Osnovana grupacija uvoznika informatičke opreme u BiH

Vijesti

VTK BiH: Osnovana grupacija uvoznika informatičke opreme u BiH

07.07.2011. 15:06 / Izvor: eKapija.ba

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je Osnivačka Skupština Grupaciije uvoznika informatičke opreme u BiH. Sjednici su prisustvovali predstavnici vodećih uvoznika informatičke opreme u BiH i predstavnici VTK BiH .

Na sjednici Skupštine izabrani su članovi Odbora, te predsjednik i potpredsjednici Odbora Grupacije uvoznika informatičke opreme u BiH.

Za članove Odbora Grupacije izabrani su Goran Šabović (BBS d.o.o.- Sarajevo), Adnan Subašić (CT Computers BA- Sarajevo), Nikola Klak (INFOCOM d.o.o.- Banja Luka), Željko Kovačević (GENELEC d.o.o.- Tuzla), Samir Tozo (E.S. TECH d.o.o.- Sarajevo), Ekrem Okanović (AVTERA BH d.o.o.- Blažuj) i Velimir Nešković (KING d.o.o.- Doboj).

Za predsjednika Grupacije izabran je Goran Šabović, a za podpredsjednike Nikola Klak i Željko Kovačević.

Na sjednici su usvojeni i podzakonski akti, Pravilnik o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnik o radu Skupštine i Odbora Grupacije. Rad Grupacije u narednom periodu bazirat će se na tekućoj problematici sa kojom se susreću članovi.

Također, iz VTK BiH je najavljeno da će 13. jula biti održana osnivačka Skupština Asocijacije proizvođača, prerađivača i prometnika tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH (Asocijacija T.O.K.O.) VTKBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti