Do kraja godine završetak zaobilaznice oko Bijeljine?

20.04.2012. 13:01 / Izvor: eKapija.ba
Do kraja godine završetak zaobilaznice oko Bijeljine?

Bijeljina će nakon završetka projekta izgradnje zaobilaznice imati najbolje riješeno pitanje ulaza i izlaza iz grada u čitavoj BiH. Ipak, iako je rešenje za izgradnju treće faze zaobilaznice oko Bijeljine prema Zvorniku odobreno još u prošloj godini, prisutni su zastoji u aktivnostima.

Podsjetimo, do sada su završeni radovi na izgradnji prve i druge faze zaobilaznice u ukupnoj dužini od 9,46 kilometara u vrijednosti od 9,856.000 KM.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a su nam kazali da javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" izvršilo ugovaranje izvođenja radova na izgradnji treće faze obilaznice oko Bijeljine, od kružnog raskrižja na M-18 (na Tuzlanskom putu) do projektiranog raskrižja na M-14.1 (Zvornički put), u dužini od 3,5 kilometara.

(Zaobilaznica oko Bijeljine obilježena plavom bojom)

"Na trasi se nalazi i most kojim se prelazi preko kanala Dašnica, raspona je L=35 m. Izvođač radova je AD Bijeljina put Bijeljina. Ugovorena vrijednost radova iznosi 5.843.710,62 KM", kazali su iz Ministarstva.

Tijekom nedavnog posjeta Bijeljini ministar prometa i veza RS-a Nedjeljko Čubrilović je istaknuo da je u posljednje četiri godine iz kreditnih sredstava za RS uloženo još 20 miliona KM u rekonstrukciju putne infrastrukture, te najavio i završetak treće faze zaobilaznice i to do kraja ove godine. Navodi da nema razloga za zastoj radova na ovom projektu budući da su osigurane i građevinske dozvole i sredstva.

Zaobilaznica oko Bijeljine povezuje magistralni put M14.1, Bijeljina-Brčko i magistralni put M18, Bijeljina-Tuzla.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti