Dodik i Čubrilović podržali Konzorcijum G7

25.01.2011. 15:21 / Izvor: eKapija.ba
Dodik i Čubrilović podržali Konzorcijum G7

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović podržali su inicijativu predstavnika domaćeg Konzorcijuma G 7 za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj.

Dodik i Čubrilović su sa Konzorcijumom G 7 razgovarali i o stanju u građevinarstvu i građevinskoj operativi, te mogućnostima iznalaženja novih projekata i poslova na kojima bi domaće građevinske firme bile angažovane.

Oni su istakli da je na članovima Konzorcijuma da se u što skorije vrijeme na adekvatan način organizuju i kroz postupak javne nabavke prijave za učešće u projektu izgradnje autoputa na dionici Banjaluka - Doboj.

Zaključeno je da domaće firme mogu biti regionalno i međunarodno konkurentne samo ukoliko se udruže i zajednički budu djelovale u apliciranju za projekte kod nas i u inostranstvu, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

S tim u vezi, istaknut je značaj utvrđivanja međusobnog odnosa preduzeća koja čine Konzorcijum G 7, kako bi u budućnosti jedinstveno nastupali na međunarodnim tenderima za dobijanje značajnijih projekata.

Konzorcijum G7 čine preduzeća "Integral inženjering" iz Laktaša, "Niskogradnja" iz Laktaša, "Bijeljinaputevi" iz Bijeljine, "Romanijaputevi" sa Sokoca, "Hercegovinaputevi" iz Trebinja, "Zvornikputevi" iz Zvornika i "GP Put" iz Istočnog Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti