Potreban kredit za ŠU-MA Plast

30.08.2012. 08:18 / Izvor: SRNA
Potreban kredit za ŠU-MA Plast

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić sastao se jučer u Bijeljini sa vlasnicom Preduzeća za proizvodnju i prodaju PVC stolarije "ŠU-MA Plast" Ljiljanom Šuart - Maj, koja je iskazala potrebu preduzeća za kreditom od dva miliona KM za restrukturisanje.

"Ovo preduzeće je iskazalo potrebu za dva miliona maraka kredita i, s obzirom da je riječ o proizvodnji i očuvanju radnih mjesta, kao i o otvaranju radnih mjesta, to ispunjava uslove Investiciono - razvojne banke Republike Srpske", rekao je Džombić novinarima u Bijeljini.

On je dodao da je "ŠU-MA Plast" kompanija koja je u potpunosti izvozno orjentisana i da je ostvarila prihode od devet miliona KM, ali da od 2008. godine ima pad izvoza.

"Ovoj kompaniji je potreban kredit koji bi im omogućio godinu dana prostora kako bi se vratili na tržište, jer već u ovoj godini imaju naznake povećanja količina za tržište zapadne Evrope", rekao je Džombić.

On je najavio da bi tokom dana trebalo da bude napravljena kombinacija finansiranja ispred komercijalnih banaka i IRB-a, kako bi se omogućio kontinuitet poslovanja ove firme.

Džombić je istakao i da je Firma za proizvodnju sobnih vrata "Novo form" iz Bijeljine izrazila potrebu za kreditom od 500.000 KM, kako bi proširila svoje kapacitete.

"Tu smo za sve kompanije koje imaju potrebu za podrškom IRB-a Srpske i komercijalnog bankarstva Srpske", rekao je Džombić.

Nakon sastanka sa privrednicima, Džombić je posjetio lokaciju na kojoj se izvode radovi na realizaciji projekta "Izgradnja obilaznice Bijeljina treća faza", u koji "Autoputevi Srpske" investiraju od 5,8 miliona KM.

Izgradnja je počela 10. maja, a planirano je da bude završena za 270 dana. Radove na izgradnji tri kilometra puta izvodi preduzeće "Bijeljina - put".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti