Pušten u saobraćaj treći krak obilaznice u Bijeljini

08.10.2012. 11:11 / Izvor: SRNA
Pušten u saobraćaj treći krak obilaznice u Bijeljini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor "Puteva Republike Srpske" Nedeljko Knežević pustili su u saobraćaj treći krak obilaznice oko Bijeljine, vrijedan osam miliona KM.

Riječ je o kraku obilaznice koji počinje kod kružnog toka na putu za Ugljevik i uključuje se na magistralni put Bijeljina - Zvornik.

Dodik je rekao da je Bijeljina sada jedini grad u Republici Srpskoj koji ima izgrađenu obilaznicu kojom se djelimično rasterećuje gradski saoobraćaj.

"Na ovaj način stvaraju se i uslovi da se gradske ulice urede i urade kako svaki grad zahtijeva, a Bijeljina je nesumnjivo jedan od strateških gradova u Srpskoj", istakao je Dodik.

On je dodao da je ovo grad koji zaslužuje mnogo bolju komunalnu infrastrukturu nego što je ima.

"Na ovaj način pokazali smo razumijevanje, opredijeljenost i želju za probleme lokalnih i regionalnih sredina u Republici Srpskoj", kaže Dodik i ističe da je ukupna investicija obilaznice oko Bijeljine 18 miliona KM potpuno isplaćena sredstvima republičke Direkcije za puteve.

Predsjednik Srpske naveo je da je sada potrebno riješiti pitanje dalekovoda koji prelazi preko ove magistrale, jer onemogućava saobraćaj visokih vozila, napomenuvši da je grad ranije preuzeo ovu obavezu, ali je još nije ispunio.

Dodik je izrazio očekivanja da će ovo biti brzo završeno, čime će sve biti stavljeno u funkciju.

Direktor "Puteva Republike Srpske" Nedeljko Knežević rekao je da je dužina ovog kraka obilaznice tri i po kilometara, te da je riječ o kvalitetnoj saobraćajnici koja zadovoljava sve evropske standarde.

Prema njegovim riječima, urađen je i odvod otpadnih voda koji je doveden do prečistača, tako da su zadovoljeni i ekološki uslovi.

Treći krak obilaznice u Bijeljini je investicija "Puteva Republike Srpske". Izgradnja je počela 10. maja, a radove je izvelo preduzeće "Bijeljina-put".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti