U Goraždu prodata zaplijenjena imovina u vrijednosti od 66.000,00 KM

22.05.2012. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
U Goraždu prodata zaplijenjena imovina u vrijednosti od 66.000,00 KM

Kantonalni porezni ured Goražde izvršio je juče putem aukcije javnu prodaju imovine poreznog obveznika "Sabix Product" d.o.o. Goražde, radi naplate dužnih javnih prihoda. Prodate su mašine za obradu drveta tzv. kantarica – tip Optimat, godina proizvodnje 2006. proizvođač Homag – Njemačka, po cijeni od 66.000,00 KM. Kupac mašina je "Ećo Company" d.o.o. Sarajevo, saopćeno je.

Porezna uprava Federacije BiH zadovoljna je ostvarenom prodajom i postignutom prodajnom cijenom od 66.000,00 KM, s obzirom da se na ovaj način imovina veoma teško prodaje, odnosno praksa je pokazala da za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca. Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci uglavnom nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procjenjene vrijednosti.

Za sljedeći mjesec iz Porezne uprave najavljuju direktnu prodaju preostale zaplijenjene imovine poreznih obveznika – dužnika: "Hata – Comerc" d.o.o. Goražde, "Mršo Sejdo", taxi prevoznik iz Goražda i "Harix" d.o.o. Goražde.

Postupak prinudne naplate dužnih javnih prihoda pokreće se kada se porezne obaveze ne izmire u zakonom propisanom roku. U nizu mjera koje Porezna uprava Federacije BiH poduzima u cilju naplate dužnih javnih prihoda je zaplijena i prodaja imovine poreznih obveznika dužnika, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti