Hypo Alpe-Adria-Bank i ove godine Svjetski dan štednje obilježava brinući za socijalno najosjetljivije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini

02.11.2009. 09:49 / Izvor: eKapija.ba
Hypo Alpe-Adria-Bank i ove godine Svjetski dan štednje obilježava brinući za socijalno najosjetljivije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana štednje, 31. oktobra, Hypo Alpe-Adria-Bank i ove godine kroz svoju mrežu poslovnica provodi niz donatorskih aktivnosti (27.-31. oktobra) koje imaju za cilj promociju Hypo banke kao društveno odgovorne kompanije koja kroz svoj donatorski karakter potiče humane vrijednosti prema zajednici u kojoj djeluje. Također, cilj je podsjeti javnost Bosne i Hercegovine na značaj štednje, te dodatno učvrstiti povjerenje između banke i njenih klijenata-građana BiH.

Obje Hypo banke će u 50 gradova Bosne i Hercegovine u kojima posluju imati donacije u vrijednosti preko 90.000,00 KM (kako u novcu tako i u vrijednim poklonima) koje će realizirati kroz posjete predstavnika banaka, a usmjerene su ka javnim institucijama kao što su: dječji vrtići, osnovne i srednje škole, biblioteke, kulturni centri, bolnice, umirovljeničke udruge, centri za socijalni rad (odsjek dječje zaštite), te nevladinim udruženjima koja pomažu inkluziju djece sa posebnim potrebama.

Kao i prethodnih 8 godina predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar i a.d. Banja Luka posjetit će porodilišta na području BiH i prilikom tih posjeta darovati štedne knjižice sa iznosom od 100,00 KM svakom djetetu rođenom na Dan štednje.

U sklopu obilježavanja dana štednje u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. pripremljeni su i specijalni Hypo pokloni za sve klijente koji na Svjetski dan štednje ugovore štedni proizvod "Hypo marka po marka".

"Press konferencijom 28.10.2009. godine vezano za projekt "Neka me vide/ Budi prijatelj djece" započeli smo sa aktivnostima na obilježavanju Svjetskog dana štednje. U ovoj ćemo sedmici obradovati mališane u preko 50 gradova diljem BiH. Našim aktivnostima na polju društveno odgovornog djelovanja iz godine u godinu postavljamo standarde modernog poslovanje u koje se polako uključuju i druge kompanije koje drže do svoje reputacije. I u ovoj recesijskog godini nismo zaboravili još jedan od ciljeva i vizija naše grupe, a to je provođenje smjernice društveno-odgovornog poslovanja i brige za regiju u kojoj poslujemo i u kojoj živimo", kazao je Petar Jurčić predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. te istakao kako građani i u ovim nepovoljnim uvjetima na globalnom finansijskom tržištu imaju razvijenu svijest o ulozi štednje te su odlično informirani o uslugama i proizvodima koji su im na raspolaganju.

Međunarodni Dan štednje obilježava se od 1924. godine, kada je u Milanu održan prvi međunarodni kongres svjetskih štednih ustanova, koji su se sastali da pronađu izlaz iz krize prouzrokovane prvim svjetskim ratom.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. članica je austrijske Hypo Group Alpe Adria čija je matična banka osnovana 1896. godine u Klagenfurtu i koja posluje na više od 370 lokacija u dvanaest zemalja (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Mađarska, Bugarska, Ukrajina i Makedonija).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti