Blicnet učestvovao u ekološkoj akciji Let's Do It

13.09.2012. 11:50 / Izvor: eKapija.ba
Blicnet učestvovao u ekološkoj akciji Let's Do It

Aneks, telekomunikacioni operater koji u Bosni i Hercegovini pruža usluge pod brendom blicnet, učestvovao je u ekološkoj akciji "Lets Do It – Očistimo zemlju za jedan dan". U najvećoj ekološkoj akciji koja je sprovedena u nedjelju devetog septembra u 11 časova u svim gradovima Bosne i Hercegovine skupljano je smeće sa ilegalnih deponija, zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti. Samo na lokacijama u Banjaluci i to u Parku "Mladen Stojanović", naselju Borik, na Banj brdu i nelegalnim deponijama u Motikama, Lazarevu i na obali Vrbasa prikupljeno je preko 30 tona smeća.

Upravljanje otpadom predstavlja ozbiljan problem u Bosni i Hercegovini jer postoji mali broj sanitarnih regionalnih odlagališta te se otpad odlaže svuda što veoma štetno utiče na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Osim uklanjanja ilegalnih deponija, cilj ovog projekta bio je i pravljenje prvog državnog registra svih ilegalnih deponija u BiH, kao i podizanje svijesti svih građana i privrednih subjekata o nužnosti i važnosti zaštite životne sredine.

Akciju "Lets Do It – Očistimo zemlju za jedan dan" organizovalo je Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" iz Banja Luke i Udruženje građana "Ruke" iz Sarajeva, uz podršku prijatelja ovog projekta, među kojima je i telekomunikaciona kompanija Aneks.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti