Zakon o finansiranju institucija BiH

Ambasada SAD-a zaprijetila sankcijama onima koji žele uvesti isplatu plaća u gotovini

23.05.2024. 07:34 / Izvor: Akta.ba
SAD

Oglasili se povodom inicijative poslanika HDZ-a BiH Predraga Kožula koji je iznio prijedlog izmjena Zakona o finansiranju institucija BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se jučer povodom inicijative poslanika HDZ-a BiH Predraga Kožula koji je iznio prijedlog izmjena Zakona o finansiranju institucija BiH kojima bi se omogućila isplata plaća zaposlenima u institucijama na državnom nivou u gotovini.

Ovakve izmjene koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu RS koje je Narodna skupština RS usvojila 18. aprila, predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija, stav je Ambasade.

"Kao što je vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija SAD Morris istakla tokom svoje martovske posjete, Sjedinjene Države pomno prate takve aktivnosti. Podrška ovakvim aktivnostima i sankcionisanim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice. Sjedinjene Države će koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD-a i prevenciju koruptivnih, destabilizirajućih ili antidejtonskih aktivnosti", navodi se u objavi Ambasade SAD-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti