Naplata dužnih javnih prihoda

U Novom Travniku prodata zaplijenjena imovina za preko 70.000 KM

03.06.2024. 16:29 / Izvor: Akta.ba
zapljena

Kupac je u zakonski ostavljenom roku izvršio uplatu navedenog iznosa na račune dužnih javnih prihoda.

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik 22. svibnja je prodao zaplijenjenu imovinu poreznog obveznika - dužnika "Buba Commerce" d.o.o za trgovinu i usluge Vitez, zbog naplate dužnih javnih prihoda za 70.100,00 KM.

Kupac je u zakonski ostavljenom roku izvršio uplatu navedenog iznosa na račune dužnih javnih prihoda, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Osim direktne prodaje, istog dana bila je zakazana i javna aukcija zaplijenjene imovine četiri porezna obveznika - dužnika, za čiju kupovinu nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH pozvala je sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od 5 posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti