U Austriji održana prezentacija investicionih projekata zimskih centara Bosne i Hercegovine

24.02.2009. 15:40 / Izvor: eKapija.ba
U Austriji održana prezentacija investicionih projekata zimskih centara Bosne i Hercegovine

U pokrajini Voralberg u Austriji 24. februara 2009. godine je održana prezentacija investicionih projekata zimskih centara Bosne i Hercegovine.

Prezentaciju je inicirala Agencija za promociju stranih investicija Bosne i Hercegovine - FIPA u saradnji sa World Bank Group, Trgovinskim odjelom Ambasade Austrije u BiH i Austrijskom privrednom komorom. Tom prilikom predstavnici FIPA-e su potencijalnim investitorima iz Austrije prezentirali potencijalne razvojne programe i planove zimskih centara u BiH.

Predstavnici Svjetske banke su istakli da se u njihovom izvještaju Doing Business za 2009. godinu BiH nalazi među prve 33 zemlje u svijetu po provođenju reformi u cilju poboljšanja investicione klime. Predstavnici Međunarodne finansijske korporacije (IFC), privatne "ruke" Svjetske banke su naglasili da IFC Bosnu i Hercegovinu stavlja u prioritetna tržišta za podršku investiranju, posebno u sektoru turizma. Austrijski investitori su pokazali interes za ulaganje u BiH kao zemlju sa regulisanim stabilnim finansijskim sistemom.

Nakon prezentacije su održani bilateralni razgovori potencijalnih austrijskih investitora sa menadžmentom zimskih centara BiH. U sklopu prezentacije organizovana je posjeta jednom od najvećih svjetskih proizvođača vertikalnog transporta Doppelmayr, navodi se u saopćenju FIPA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti