18. juni 2007. godine dan zatvaranja ukupne transakcije oko prodaje telekoma

08.06.2007. 14:32 / Izvor: Fena
18. juni 2007. godine dan zatvaranja ukupne transakcije oko prodaje telekoma

Direktor Direkcije Republike Srpske za privatizaciju Vladimir Mačkić i generalni direktor "Telekoma Srbije" Draško Petrović potpisali su danas Sporazum o danu zatvaranja kojim su definirali 18. juni 2007. kao datum zatvaranja transakcije po Ugovoru o prodaji državnog kapitala u "Telekomu Srpske".

Kako je predviđeno Sporazumom, kupac "Telekom Srbija" dužan je da najkasnije do 13. juna uplatiti cjelokupan iznos prodajne cijene od 646 miliona EUR na prvremeni tzv. "escrow račun", saopćeno je iz Direkcije za privatizaciju RS-a.

Na dan zatvaranja 18. juna kupac "Telekom Srbija" predat će prodavcu Direkciji za privatizaciju garanciju za dobro izvršenje posla i plaćanje od 50 miliona EUR koliko je predviđena obaveza investiranja u prvoj godini Poslovnog plana.

S druge strane, obaveza prodavca je da dostavi kupcu potvrdu o tačnosti i instinitosti izjava i garancija prodavca i potvrdu o nepostojanju bitno negativnih promjena u poslovanju preduzeća od dana potpisivanja ugovora o prodaji do dana zatvaranja.

Također, prodavac Direkcija za privatizaciju predat će kupcu potvrdu o vlasništvu na akcijama "Telekoma Srpske" iz Centralnog registra hartija od vrijednosti.

Istovremeno s predajom potvrde o vlasništvu "Telekomu Srbija", kupac i prodavac potpisat će "obavještenje o transferu" kojim se daje nalog "escrow" agentu da izvrši prijenos prodajne cijene u iznosu od 646 miliona EUR na račun prodavca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti