Počela velika akcija trgovačkog lanca: "Konzum" snizio cijene i do 30 %

25.09.2009. 12:36 / Izvor: Nezavisne novine
Počela velika akcija trgovačkog lanca: 'Konzum' snizio cijene i do 30 %

Prodavnice "Konzuma" u BiH od 24.09.2009. godine su snizile cijene 1.000 artikala, a sniženja iznose i do 30 %. Direktor "Konzuma" za BiH Ismir Brkić najavio je jučer da će ove cijene važiti najmanje do kraja ove godine.

"Ovo nisu sniženja koja će trajati 15 dana. Ovo je inicijativa "Konzuma" i njegovih partnera da svojim kupcima i građanima BiH olakšamo život i da im ponudimo povoljne cijene za artikle koji su im najpotrebniji. Od danas će naši kupci imati trajno niske cijene u 105 prodavnica širom BiH", rekao je Brkić.

Istakao je kako je potrebno da i tržni centri budu odgovorni, te da pomognu da građani što lakše prevaziđu ekonomsku krizu.

"Ova inicijativa je zajedničko odricanje od marži "Konzuma" i njegovih partnera poput "Akove", "MIS Stanić", Mljekare Livno, "Perutnine", "Zvečevo-Laste", "Sarajevskog kiseljaka", "Dijamanta", "Leda", "Podravke", "Kraša", "Franka", "Dite" i drugih. Oni su nam pružili veliku podršku pri realizaciji inicijative za sniženje", rekao je Brkić.

"Konzum", kako je dodao, na razne načine pokušava olakšati kupovinu svojim kupcima. U prodavnicama ovih marketa širom BiH građani imaju mogućnost kupovine na kredit od šest mjeseci putem Visa clasic kartice UniCredit banke, a građani u 13 velikih "Konzumovih" tržnih centara mogu kupovati i posredstvom Interneta.

"Građani koji kupuju putem Interneta, proizvode dobivaju po istoj cijeni kao i da dođu u prodavnicu, a sve usluge su besplatne", rekao je Brkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti