Koridor Vc: Osam kompanija u utrci za izgradnju dionice Bijača –Počitelj

25.01.2011. 13:12 / Izvor: eKapija.ba
Koridor Vc: Osam kompanija u utrci za izgradnju dionice Bijača –Počitelj

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je jučer saglasnost na evaluacioni izvještaj o rezultatima pretkvalifikacionog natječaja za izgradnju autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Bijača - Počitelj, poddionica Bijača - Kravice. Kako je saopćeno iz JP Autoceste FBiH, slijedi saglasnost EBRD-a na tendersku dokumentaciju i poziv pretkvalificiranim kompanijama/konzorcijima za pripremu financijske ponude.

U skladu sa evaluacionim izvještajem pretkvalifikacione uvjete su u potpunosti zadovoljile sljedeće kompanije/konzorciji: Swietelsky, Austrija, J&P – Avax s.a., Grčka, Konzorcij GP Put Sarajevo BiH i Vijadukt Hrvatska, Bh. Konzorcij Euroasfalt Sarajevo, ŽGP Sarajevo i Hidrogradnja Sarajevo, Hidroelektra Niskogradnja Hrvatska, Konzorcij CEA Italija, Grazzini Italija i Zagorje Tehnobeton Hrvatska, potom Strabag Austrija i Osijek-Koteks Hrvatska.

Konzorcij `Konstruktor Hrvatska, Putovi Grude BiH i HP Investing Mostar BiH`, je uvjetno zadovoljio prekvalifikacione kriterije te je u obavezi, do poziva za preuzimanje tenderske dokumentacije za izradu finansijske ponude, dostaviti dodatne dokaze o ispunjavanju pretkvalifikacionih uvjeta. U suprotnom, konzorcij neće moći preuzeti tendersku dokumentaciju za izradu finansijske ponude, navedno je u evaluacionom izvještaju.

"JP Autoceste FBiH će u naredna dva dana dostaviti na saglasnost Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) tendersku dokumentaciju za izradu finansijske ponude. Nakon dobivanja saglasnosti na istu prektvalifikovane kompanije ili konzorciji će biti pozvani da istu preuzmu i pripreme svoje finansijske ponude", izjavio je Erdal Trhulj, v.d. direktor JP Autoceste FBiH.

Od prijavljenih kompanija ili konzorcija na poziv za prekvalifikaciju, uvjete nisu ispunile sljedeće kompanije ili konzorciji: SCT d.d. Slovenija, Integral Inžinjering Banja Luka, Konzorcij Sepa Italija i Mucić & Co. BiH, te Ingra iz Hrvatske, koja je bila prijavljena u konzorciju sa kompanijom Osijek-Koteks Hrvatska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti