Doboj sve zanimljiviji turistima: Seoska ponuda adut kraja

28.04.2011. 12:40 / Izvor: eKapija.ba
Doboj sve zanimljiviji turistima: Seoska ponuda adut kraja

Dobojski kraj zadnjih godina sve više postaje interesantan inostranim turistima, prvenstveno zahvaljujući zalaganju Turističke organizacije Doboj koja je glavni pokretač razvoja turizma u ovome kraju.

Za ekapija.ba u Turističkoj organizaciji kažu, kako se u okviru projekta "Podsticaj razvoja i promocija seoskog turizma na području opštine Doboj" privode kraju radovi na izgradnji poučne staze koja ima za cilj upoznavanje planine Ozren i povezivanje Sportsko-rekreativnog centra Preslica i Goranskog jezera u dužini od 1.800 metara.

Osim, staze na Ozrenu biti će postavljeno osam poučnih tabli sa sadržajima o flori, fauni, istoriji, geografiji, kulturno-istorijskom nasljeđu ovoga kraja.

Projekat je podržan od strane Turističke organizacije Doboj, Opštine Doboj, Centra za menadžment, razvoj i planiranje, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i MDP incijative za Doboj.

Projekat ima ogroman značaj za zapošljavanje stanovništva, razvoj turizma u ovom kraju, naročito za podsticaj i promociju njegovog ruralnog razvoja, koje se stranim turistima pokazalo veoma interesantnim.

Inače, u cilju podsticanja razvoja turizma u Doboju urađen je Akcioni plan do 2012. godine u kojem je data analiza sadašnjeg stanja turističkih kapaciteta, mapa turističkih resursa, razvojni prioriteti, preporuke za provođenje aktivnosti i unapređenje kvaliteta turističke ponude Ozrena.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti