2. PDF predstavio najnovija dostignuća iz oblasti digitalne štampe

19.04.2017. 13:13 / Izvor: Akta.ba
2. PDF predstavio najnovija dostignuća iz oblasti digitalne štampe
OTVORI GALERIJU

Po ocjeni posjetilaca Forum je postao jedan od najzanimljivijih događaja iz ove oblasti u regiji.

2. Proljetni Digitalni Forum – PDF svečano je otvoren danas u hotelu Radon Plaza u Sarajevu. Otvorio ga je zamjenik ambasadora Japana u BiH Kazumasa Miyazaki, koji je kazao da najsavremenija oprema za print koja je danas izložena na Forumu ima svijetlu budućnost, bez obzira na modernu tehnologiju kojom smo svi zaokupljeni, print i dalje ima svoj značaj u svim oblastima.

Iz kompanije Alim d.o.o Visoko, koja je organizator Foruma, kazali su kako je on nastao iz potrebe da se na tržištu BiH na jednom mjestu predstave nove tehnologije, mašine i repromaterijali za digitalnu štampu.

Sa izlagačima iz BiH i partnerima iz cijelog svijeta tokom dva dana, u periodu od 19-20.04, bit će organizirane mnogobrojne radionice, eduakcije i prezentacije kompanija koje su zastupnice najvećih svjetskih brendova iz oblasti digitalne štampe.

"Print nikada nije bio jači i to pokazuju vrhunske kompanije koje su prisutne na 2. PDF-u. Na licu mjesta demonstrirat ćemo upotrebu i mogućnosti softvera, mašina i repromaterijala koje su dostupne na tržištu. Sadržaj sajma smo prilagodili kako za one koji se tek upoznaju sa digitalnom tehnologijom, tako i za one sa bogatim iskustvom", rekao je Alija Šahinović, direktor kompanije Alim.

Svi posjetioci ali i učesnici imat će mogućnost da vide novu digitalnu opremu, materijale kao i najnovija dostignuća iz oblasti digitalne štampe za oblast tekstilne i reklamne industrije, od najmodernijih materijala u reklamnoj industriji do savremenih materijala u arhitekturi.

Slobodan Stanivuković, direktor kompanije KMC d.o.o. Banja Luka, za Akta.ba je rekao da se KMC Officeshop na Forumu premijerno predstavlja sa mašinu za savijanje Autofold Pro koja se može nadograditi sa bigericom Autocreaser 33 Pro u “inline” načinu rada. Sva podešavanja na ovim mašinama se vrši preko Smartscreen displeja.

"Pored ove mašine predstavili smo bookletmaker BM60 sa dodatkom Squarefold 104 koji proizvodi knjižice sa idealnom formom kičme AutoFold Pro - automatska savijačica dizajnirana specijalno za profesionalne digitalne i lito štampače koji imaju potrebu za savijanjem bigovanih listova. AutoFold može se postaviti in-line sa bilo kojom Morganinom bigericom i daje perfektne rezultate savijanja na materijalima do 400gsm štampanim bilo na digitalnim ili lito štampačima", rekao je Stanivuković.

Na Forumu su posjetiocima predstavili i mašine brenda Konica Minolta i Morgan doradne mašine kojima nude gotova rješenja od kvalitenog i brzog digitalnog tiska do gotovog proizvoda kao što su knjige, flajeri, booklet-i i ostali štampani materijal.

"Sa brendom Konica Minolta BiH, posjetiocima smo predstavili najnoviji Accurio Print C2060L Konica Minolta kolor produkcijski sistem. Ovaj printer ima nevjerojatne mogućnosti oslikavanja uz velike brzine digitalne štampe u kombinaciji sa robusnom izvedbom, setom profesionalnih karakteristika i atraktivno pristupačnih cijena čine ovaj entry-level model idealnim i vrlo fleksibilnim rješenjem za štamparije i print studije", rekao je Stanivuković.

Kompanija KMC se bavi prodajom, servisiranjem i najmom štampača i MFP-ova renomiranog proizvođača Konica Minolta koje je i predstavila na ovom Forumu, zastupnici su proizvođača za doradne mašine digitalnog tiska Morgana za teritoriju Bosne i Hercegovine i Srbije.

Stanivuković je kazao, kako je zadovoljan posjetom prvog dana i da se nada ostvarenju novih kontakata i većoj promociji svojih proizvoda koje predstavljaju na svom štandu.

Po ocjeni posjetilaca Forum je postao jedan od najzanimljivijih događaja iz ove oblasti u regiji.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti