Nova ulaganja na području Cazina: Počinje obnova Doma kulture i stadiona

15.08.2011. 09:01 / Izvor: eKapija.ba
Nova ulaganja na području Cazina: Počinje obnova Doma kulture i stadiona

Potpisivanjem dva nova ugovora o izvođenju radova u petak ozvaničen je početak novih projekata i novih ulaganja na području općine Cazin. Naime, sa firmom "Dola" d.o.o Cazinpotpisan je ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji, sanaciji i dogradnji objekta Dom kulture- I faza, čija je ukupna vrijednost 137.786,71 KM.

Prema riječima direktorice JU "Dom kulture" Cazin Hatidže Huremagić ovaj ugovor obuhvata I fazu rekonstrukcije. "Početak rekonstrukcije je od izuzetnog značaja za našu ustanovu,a radovi buhvataju rekonstrukciju krovišta, sanitarnih čvorova i izgradnju nove kotlovnice, odnosno neophodni radovi u ovom momentu za ovaj objekat", rekla je Huremagić.

Pored toga sa istim izvođačem radova općinski načelnik Nermin Ogrešević je potpisao ugovor za izvođenje dijela građevinskih radova na stadionu FK "Krajina",a riječ je o projektu uređenja tribina i postavljanju 2000 sjedalica, čija je ukupna vrijednost 43.000,00 KM.

Prema riječima člana uprave FK Krajina Irfana Durića izvođenjem ovih radova ovaj sportski kolektiv sa osamdesetgodišnjom tradicijom mijenja sliku svog stadiona, unapređuje kvalitet uslova, kako za odigravanje utakmica, tako i za privlačenje većeg broja gledaoca, koji će zasigurno prepoznati napore koji se ulažu za dobrobit ovog kluba.

Općinski načelnik nije krio svoje zadovoljstvo potpisivanjem novih ugovora, koji su nastavak aktivnosti uređenja užeg dijela grada. "Općina Cazin se i danas potvrđuje kao općina u kojoj se dosta ulaže i drago mi je da je upravo riječ o ova dva projekta i mislim da ćemo sa ovim projektima upotpuniti sadržaje, unaprijediti i poboljšati uslove za boljen razvijanje kulturnih i sportskih dešavanja", naglasio je Ogrešević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti