Inspekt RGH: Evropski pečat za ispitni laboratorij naftnih goriva

06.10.2011. 12:43 / Izvor: eKapija.ba
Inspekt RGH: Evropski pečat za ispitni laboratorij naftnih goriva

Institut za referentne tvari i mjerenja Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije uvrstio je Ispitni laboratorij firme Inspekt RGH d.o.o. Sarajevo u krug prestižnih evropskih laboratorija za ispitivanje Certificiranih referentnih materijala u oblasti tečnih naftnih goriva.

"Inspekt RGH decenijama gradi rejting kontrolne kuće sa evropskim pečatom broj jedan u regiji, a s ovim priznanjem konkurencijsku prednost dobivamo i za druga regije. Ovo je kruna uspješne decenijske poslovne politike razvoja firme, koja nije orijentirana samo na regionalni nivo", kaže generalni direktor Inspekta RGH Halid Jazvin.

On ističe da je Inspekt RGH jedna od rijetkih firmi koja je u svoje poslovanje maksimalno inkorporirala odredbe međunarodnih standarda za koje posjeduje certifikate i akreditacije kao što su: BAS EN ISO 9001:2008 - Sistemi upravljanja kvalitetom - zahtjevi, BAS EN ISO 14001:2004 - Sistemi okolinskog upravljanja - zahtjevi sa smjernicama za upotrebu, BAS ISO/IEC 17020:2001 - Opći kriteriji za rad raznih tipova tijela za obavljanje inspekcije, te BAS EN ISO/IEC 17025:2006 - Opći zahtjevi za kompetentost ispitnih i kalibracionih laboratorija.

Time ova firma postaje primjer uspješnog poslovanja, zahvaljući između ostalog i maksimalnom korištenju prednosti koje pružaju navedeni standardi.

Obavijesti o evropskom priznanju za postignute standarde je predhodila jedna druga obavijest od američke organizacije za standarde ASTM, na čijoj web stranici Inspekt RGH, kao punopravni član, ima ustupljen prostor za prezentaciju svojih mogućnosti u oblasti neovisne kontrole kvaliteta i količina roba.

Jazvin navodi kako su obaviješteni da je u zadnjih pola godine interes za ovu firmu putem web stranice u velikoj mjeri porastao, te da im ustupaju dodatni prostor za više detalja o njihovim mogućnostima, što je veoma bitno za dalje poslovno opredjeljenje.

Krug posjeta je porastao baš iz područja kao što su Kina, Rusija i Turska, zatim Francuska i Njemačka te skandinavske zemlje, saopćeno je iz firme Inspekt RGH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti