Najmasovnija volonterska akcija u BiH

11.06.2009. 13:10 / Izvor: Fena
Najmasovnija volonterska akcija u BiH

Pod sloganom "Ekstremni volonterizam" Udruženje Infohouse je započelo 11.06.2009. godine promociju projekta "Volontiraj-kreditiraj" u kome učestvuje 20 gradova, 98 srednjih škola i 1.900 učenika.

Promocija je počela uličnim akcijama u kojima je predviđena nagradna igra za građane, te sastancima s privrednicima i donatorima u privrednim komorama nekoliko bh. gradova.

Ovaj projekt pruža priliku mladim ljudima da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima iz svijeta biznisa, vladinih institucija i nevladinih organizacija te firmama da iskažu svoju društvenu odgovornost i pomognu mladima da nauče cijeniti posao i rad, saopćeno je iz Infohousa.

Infohouse je pokrenuo projekt "Volontiraj-kreditiraj" 2007. godine, a 2009. je, zahvaljujući velikom broju zainteresiranih učenika, proširen na 20 bh. gradova i to: Banju Luku, Livno, Bihać, Ljubuški, Bijeljinu, Posušje, Brčko, Prijedor, Čapljinu, Sarajevo, Grude, Srebrenicu, Hadžiće, Široki Brijeg, Istočno Sarajevo, Tuzlu, Janju, Ugljevik, Mostar i Zenicu.

U Infohousu očekuju više od 500 firmi, institucija i nevladinih organizacija koje će podržati ovaj projekt i pružiti priliku mladima da steknu radna iskustva, zarade dnevnice i nauče kako ih raspodijeliti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti