Tvornica obuće Alpina-Bromy širi proizvodnju i zapošljava dodatnih 300 radnika

26.04.2012. 13:05 / Izvor: eKapija.ba
Tvornica obuće Alpina-Bromy širi proizvodnju i zapošljava dodatnih 300 radnika

Alpina-Bromy, tvornica obuće iz Tešnja, ovih dana kreće u realizaciju planova vezanih za proširenje proizvodnih kapaciteta.

Naime, proizvodni proces koji se sada odvija unutar objekta od 4000 m2, Alpina-Bromy u naredna dva mjeseca planira proširiti izgradnjom novih hala.

"Gradnja prve hale kreće ovih dana, a radi se o dogradnji poslovno-skladišnog prostora s kojim ćemo dobiti mogućnost da unutar postojećeg objekta, stvorimo prostor za proširenje proizvodnje", istakao je za eKapiju Suad Roša, direktor Alpina-Bromy, naglašavajući da će uposliti dodatnih 100 radnika.

Prema njegovima riječima, vrijednost investicije je oko milion maraka jer se radi o velikom prostoru za skladište gotove proizvodnje.

"Ovih dana se očekuje i potpisivanje ugovora sa izvođačem radova, firmom Inter d.o.o. Doboj Jug s kojima smo radili i prvu i drugu zgradu, pa tako i ovu dogradnju", dodaje Roša.

Osim ove dogradnje, kako nam je kazao, u narednom periodu planira se izgradnja još jedne veće hale, namijenjene isključivo za proizvodnju. Radi se o kapacitetu od oko 2.000 m2 prostora, s kojom je planirano upošljavanje još 200 radnika.

Fuad Šišić, načelnik Općine Tešanj je prilikom nedavne posjete ovoj firmi istakao kako mu je drago da je Alpina-Bromy ispunila zacrtane ciljeve - proizvodnja 2000 pari cipela dnevno.

"Mi kao administracija smo posebno zadovoljni povećanjem proizvodnje i upošljavanjem novih radnika", kazao je Šišić.

Inače, Alpina-Bromy nastala je zajedničkim ulaganjem firme Alpina d.o.o. iz Slovenije i Suada Roše i bavi se proizvodnjom muške i ženske obuće i modne galanterije.

Osnovana je 2008. godine sa 100 zaposlenika – dvije šivaonice i jednom krojnicom. Danas Alpina-Bromy broji 250 zaposlenika na četiri šivaonice opremljene najboljim Pfaff mašinama, dvije montaže u kojima se dnevno montira 1200-2000 pari obuće i jednom krojnicom koja raspolaže sa 17 presa za štancanje kože kao i sa dvije Trolley prese.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti