Bijeljinski "Steco" otvara u Boru fabriku za proizvodnju montažnih kuća

25.05.2012. 10:46 / Izvor: Tanjug
Bijeljinski 'Steco' otvara u Boru fabriku za proizvodnju montažnih kuća

Bijeljinska firma "Steco" uskoro će, u dijelu prostora Fabrike bakarne žice u Boru, početi proizvodnju montažnih kuća, površine oko 1000m2. Ugovor o zakupu prostora nedavno su potpisali generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski i vlasnik firme "Steco" iz Bijeljine Milenko Stevanović.

Na proizvodnji montažnih kuća u pogonu u Boru zaposliće se oko 70 radnika, a biće otvoren i pogon za preradu drveta u Debelom Lugu kod Majdanpeka u kome će se zaposliti još 50-tak radnika.

"Pred kraj smo dogovaranja i potpisivanja ugovora sa jednim dijelom vojne industrije, koja se bavi proizvodnjom ovih kuća. Oni će pod istovjetnim uslovima nastupati na istočnom tržištu, odnosno Rusiji, dijelom afričkom tržištu i sjevernom dijelu Velike Britanije, i može se reći da vrijednost neće prelaziti 250 eura po metru kvadratnom", rekao je Spaskovski.

Menadžment RTB-a Bor odlučio je da u naredne četri godine u naselju "Bor 2" izgradi 200 montažnih kuća od lakog materijala, po 50 svake godine. Sredstva će biti obezbijeđena dijelom iz RTB-a, zatim iz Fonda EU namenjenog za unapređivanje uslova života stanovništva u Srbiji i dijelom iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Basen Bor će urediti građevinsko zemljište sa svom pratećom infrastrukturom, a "Steco" će do kraja godine montirati prvih 50 kuća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti