Učešće na sajmu u Pragu od izuzetnog značaja za promociju grada Banja Luka

Vijesti

Učešće na sajmu u Pragu od izuzetnog značaja za promociju grada Banja Luka

15.02.2011. 14:54 / Izvor: eKapija.ba

Atraktivnost Banja Luke, kao interesantne turističke destinacije, dobila je još jednu potvrdu učešćem Turističke organizacije grada Banja Luka na Međunarodnom sajmu turizma "Holiday world" u Češkoj. Prezentacija najvećeg grada Srpske u češkoj prestonici otvorila je puteve turističke saradnje Banja Luke, Republike Srpske i dobro poznatih evropskih gradovima. Osam prepoznatljivih turističkih agencija i turoperatera iz Češke, Rumunije i Hrvatske s pažnjom je pratilo prezentaciju konkretnog programa posjete Banja Luci u paketima za jedan, dva i tri dana.

"Imamo najveći avanturistički sadržaj rafting, padobranstvo, kanjoning, biciklizam, kajak, imamo ono što se zove `avanturistički turizam` za koji je Banja Luka jedna od najboljih destinacija. To je svakako probudilo pažnju kako učesnika tako i posjetilaca sajma", rekao je direktor TOBL Ostoja Barašin.

Barašin je rekao da su ostali programi sa kojim se Banja Luka predstavila na češkom tržištu rekreativnog sadržaja u kojem je prezentovan vodeni park "Aquana", te izletišta oko Banje Luke. U okviru kulturnog i vjerskog turizma predstavljeni su istorijski spomenici grada, manastiri Krupa i Gomionica i samostan "Marija zvijezda" u Trapistima. Barašin podsjeća da je plan TOBL da u narednoj godini organizuje grupne turističke ture u Banju Luku, ali i poboljšanje još nekih sadržaja da bi promociju turizma grada podigli na veći nivo.

Turistička promocija Banja Luke dobila je posebnu pažnju i podršku ambasadora BiH u Češkoj, Nediljka Bilića koji je predstavnicima TOBL govorio o mogućnostima ambasade u podršci turizmu RS i BiH. U toku sajma štand Grada i RS posjetio je i Jaroslav Foldina, poslanik u parlamentu Češke i ponudio maksimalnu pomoć u promociji turizma RS i Banja Luke.

"Imajući na umu da je kroz sajam prošlo preko 50.000 ljudi i da smo imali korisne prezentacije sa organizatorima turističkih putovanjima cijenimo da će učešće na ovom sajmu biti od izuzetnog značaja za promociju grada Banja Luka na češkom tržištu", rekao je Barašin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti