Predstavljamo: UMFORMTECHNIK ELKOR d.o.o. Vogošća - Od satelitskih antena do metalnih konstrukcija

15.12.2009. 12:04 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo: UMFORMTECHNIK ELKOR d.o.o. Vogošća - Od satelitskih antena do metalnih konstrukcija

Počeci poslovanja firme Umfortechnik Elkor na domaćem i inostranom tržištu datiraju još od davne 1980. godine, kada je bila organizaciono-zanatska i TV mehaničarska radnja, koja se prva u ex-Jugoslaviji 1985. godine počela baviti proizvodnjom alu satelitskih antena i sistema. Poslije rata firma se organizuje u D.O.O. sa 8-12 zaposlenika, zavisno o količini posla.

Nakon uvoza većeg broja mašina iz inostranstva, firma se počinje baviti izradom metalnih konstrukcija od INOX-a, željeza i aluminija svih vrsta kao i obradom metala, stavljajući time u drugi plan prvobitnu djelatnost.

Zijad Hadžialić, direktor firme Umformtechnik Elkor, za portal eKapija.ba je istakao da se u ovoj godini znatno smanjio obim poslovanja sa navedenim firmama, tako da su primorani tražiti i nove kupce.

"Trenutno zapošljavamo 7 radnika metalske struke, jer posjedujemo 20-tak obradnih mašina koje su smještene u vlastitom prostoru. Značajni poslovni rezultati su postignuti sa Energomex-om, na izradi dijelova prekidača SFDL i izradi alatne mašine za izvlačenje grla iz alu cijevi bez varenja. Za Broad Band u izradi satelitske opreme, za RTV Vogošća za koje smo radili 2 TV antenska stuba i za bazu SFOR nastrešnice, bočnih stubova u funkciji garaža za džipove", naglasio je Hadžialić.

Posebno je istakao da je firma uvijek gajila visoki kvalitet, poštovala rokove izrade kao i pristupačne cijene proizvoda i usluga.

"U posljednih 6 - 7 godina poslujemo pozitivno, a što se tiče novih projekata u proizvodnji su i plastenici za manje industrijske poljoprivredne proizvođače i jedini smo u Bosni i Hercegovini koji izrađujemo alatne mašine za izvlačenje grla iz aluminijskih cijevi", dodaje Hadžialić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu očekuju ostvarenje dovoljne proizvodnje i prometa za uspješan opstanak u ovim otežanim uslovima privređivanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti