Konzorcijum G7 uputio inicijativu za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj

19.01.2011. 11:01 / Izvor: Glas Srpske
Konzorcijum G7 uputio inicijativu za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj

Konzorcijum G7, koji čine "Niskogradnja" i "Integral inžinjering" iz Laktaša, "Bijeljina putevi" iz Bijeljine, "Romanija putevi" iz Sokoca, "Hercegovina putevi" iz Trebinja, "Zvornik putevi" iz Zvornika i "GP Put" iz Istočnog Sarajeva, uputio je Privrednoj komori RS inicijativu za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj.

Portparol Privredne komore RS Vladimir Blagojević rekao je "Glasu Srpske" da je ovaj konzorcijum poslao Privrednoj komori pismo namjere da svojim kapacitetima, kako tehničkim tako i finansijskim, izgradi autoput Banjaluka - Doboj, a po uslovima koje bi Vlada RS u smislu finansiranja obezbijedila sa stranim kompanijama.

"Upravni odbor Privredne komore RS prepoznao je inicijativu koja može da doprinese razvoju privrede, a u skladu je sa Ekonomskom politikom RS za 2011. godinu, gdje bi preduzeća iz cijele RS mogla da rade i kroz taj posao pomognu razvoju i ostalih grana industrije, posebno u proizvodnji građevinskih i ostalih materijala", kazao je Blagojević.

On je istakao da je Privredna komora već uputila Ministarstvu saobraćaja i veza RS pismo podrške za ovaj konzorcijum.

"Ovo podrazumijeva obavezu konzorcijuma da angažuje sve druge zainteresovane subjekte iz oblasti građevinarstva koji ispunjavaju uslove i raspolažu određenim kapacitetima za izvođenje radova kako bi građevinska operativa RS u što širem obimu učestvovala u realizaciji ovog veoma značajnog projekta za Republiku Srpsku", naglasio je Blagojević.

Vlada RS raskinula je krajem decembra ugovor o potkoncesiji između slovenačkog preduzeća CPM i "Mreže autoputeva RS" za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj, jer CPM, ni poslije naknadnog produženja roka, nije dostavio bankarske garancije Vladi RS

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti