Uspješan kvartal za sarajevski EMC

08.11.2012. 08:17 / Izvor: eKapija.ba
Uspješan kvartal za sarajevski EMC

U posljednjih nekoliko mjeseci EMC d.o.o. Sarajevo uspješno kroči naprijed sa poslovnim razvojem. Realizirano je nekoliko projekata, te potpisano nekoliko novih ugovora sa vodećim institucijama u BiH.

Među najznačajnijim posebno se ističe ugovor za isporuku RuckusWireless sistema za potrebe Raiffeisen Banke d.d. Sarajevo, isporuka HP radnih stanica za medijsku kuću Aljazeera Balkans, isporuka Cisco mrežne opreme za potrebe Javne ustanove Univerzitet u Tuzli, produženje licenci za antivirusno rješenje za Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, zatim ugovor o Nabavci prijenosnih računara za BH Telecom, te ugovor o isporuci rješenja za upravljanje i kontrolu web saobraćaja za potrebe Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

EMC u Zagrebu

Pored navedenog, važno je spomenuti da EMC d.o.o. ove godine slavi 5 godina postojanja, a od Marta 2012. posluje i na tržištu Hrvatske sa uredom u Zagrebu, gdje su realizirani prvi projekti, kao i partnerstva sa vodećim IT firmama iz Hrvatske.

Ravojni projekti

Iz EMC razvojnog odjela uskoro izlaze i tri nova proizvoda vezana za upravljanje dokumentima

EMC DMS - sistem za upravljanje dokumentima

EMC Protokol - elektronski protokol

te EMC aplikacija za upravljanje putnim nalozima

Spomentuta rješenja su zasnovana na Microsoft SharePoint platformi.

Nova partnerstva

U nastojanju da klijenti osjete dodatnu vrijednost zajedničke suradnje upostavljena su i nova partnerstva sa novim vodećim proizvođačima sigurnosnih rješenja;

IMPERVA - Rješenja za sigurnost dokumenta, aplikacija i baza podataka.

HP FORTIFY – Rješenja iz oblasti testiranja sigurnosti "izvornog koda" aplikacija, kao i testiranja sigurnosti dinamičkih web aplikacija. HP Fortify je divizija unutar HP ENTERPRISE SECURITY-a.

Iz EMC-a napominju da će predstavljanje rješenja oba proizvođača za širu javnost, biti upriličeno početkom decembra, a svi zainteresirani mogu poslati zahtjeve za više informacija na emc@emc.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti