Balkan Web Award - posebna nagrada projekta WebAward.Me 2011

Vijesti

Balkan Web Award - posebna nagrada projekta WebAward.Me 2011

11.10.2011. 10:15 / Izvor: eKapija.ba

Nakon lansiranja nove web stranice centralnog izbora najboljih bosanskohercegovačkih web stranica - WebAward.Me 2011. otvorene su i prijave za ovo takmičenje. Detaljnije o načinu prijave možete pročitati na www.webaward.me.

Specijalna nagrada ovogodišnjeg trećeg po redu WebAward.Me-a je nagrada BALKAN WEBAWARD, koja je utemeljena u skladu sa vizijom projekta, a dodijeliti će se menadžmentu kompanije iz neke od zemalja predstavnica Jugoistočne Europe (Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije), a koji razumije važnost investiranja u web, kojeg nažalost neki još uvijek ne smatraju važnim alatom, niti ga nadograđuju.

"Cilj nam je kroz ovu nagradu poslati jasnu poruku o važnosti investiranja prateći kreativu i tehnološki razvoj današnje online komunikacije", poručuju organizatori.

Za odabir ove stranice imenovana je posebna BALKAN WEBAWARD komisija kojom će predsjedavati utemeljitelj ovog projekta Danijel Koletić. Pored predsjednika komisije, u odluci će učestvovati i dva međunarodna člana, Ivica Jovanovik iz Makedonije, te Srikant Rawat iz Indije.

Stručnom komisijom za nominacije koja će odlučiti o pobjednicima kategorija, kao i o nagradi GRAND PRIX – WEB GODINE predsjedavat će Boris Bengez - IDEA Studio.

Pored predsjednika komisije za nominacije, u odluci sudjeluje još 9 stručnjaka iz IT svijeta, a oni su: Davor Runje - Drap d.o.o. , pro.dr. Samir Ribić - PMF, prof. dr. Ferid Softić - Elektrotehnički fakultet, Azem Husrep - Xmedia, Bernard Pavlinović - Triptih, Bruno Omerović - P3rsonal Inc, Gordan Memija - Foto Art, Adnan Budimlić - Api d.o.o., Maher Al´Osta – DEPO d.o.o.

Prijave za WebAward.Me 2011. otvorene su do 03. novembra 2011. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti