Prijedor: Počeli radovi na uređenju kanala Bereka

30.03.2012. 14:34 / Izvor: SRNA
Prijedor: Počeli radovi na uređenju kanala Bereka

Na obalama kanala Bereka počeli su radovi na realizaciji radno-intenzivnog projekta pod nazivom "Uređenje korita rijeka Gomjenice, Miloševice, Puharske i kanala Bereka u opštini Prijedor", vrijednosti 126.084 KM.

Radove, koje finansiraju Fond otvoreno društvo BiH i opština Prijedor, izvodi građevinsko preduzeće "Unijat" koji je za te namjene privremeno radno angažovalo 60 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Riječ je o manjem obimu javnih radova u Prijedoru koji predviđa da se u periodu od 60 dana, koliko će trajati projekat, radno angažuju nezaposlena lica kojima je na taj način omogućeno da steknu dohodak, a sa druge strane tu je i korist svih građana koji žive pored ovih vodotoka, jer će dobiti zdraviju i ekološki čistiju sredinu.

Koordinator projekta lokalne uprave u Fondu otvoreno društvo Bogdan Popović je nakon nedavnog potpisivanja ugovora potvrdio da je projekat definisan u saradnji sa opštinom, Centrom za socijalni rad i Fondom za zapošljavanje koji su pomogli pri izboru lica sa Biroa kojima je najpotrebnija ovakva vrsta privremenog radnog angažovanja.

Prema njegovim riječima, privremenim radnim angažovanjem lica sa evidencije opštinskog biroa za zapošljavanje u okviru projekta biće ostvareno 22.103 radna časa, čime će 86.200 KM od ukupne vrijednosti projekta biti isplaćeno na ime angažovanja radne snage.

On je dodao da je opština Prijedor, uz još 19 opština u BiH, identifikovana kao korisnik sredstava Fonda otvoreno društvo, s obzirom na visok nivo nezaposlenosti i relativno nizak nivo privrednih aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti