Inspekt RGH Sarajevo potvrdio međunarodni certifikacijski rejting

01.02.2011. 08:22 / Izvor: Fena
Inspekt RGH Sarajevo potvrdio međunarodni certifikacijski rejting

Najveća bh. kontrolna kuća "Inspekt RGH" d.d. Sarajevo izradila je svoju novu web stranicu (www.inspekt-rgh.com.ba) gdje uz promjenu vizualnog identiteta naglašava regionalno liderstvo u uspješno potvrđenom i obnovljenom međunarodnom certificiranju za kontrolu kvaliteta i kvaniteta uglja, nafte i naftnih derivata, otpadnih voda i zraka.

Stranica je urađena na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku, a u pripremi je prijevod na italijanski jezik, saopćeno je iz Inspekta RGH d.d. Sarajevo.

"Certifikacijski auditi provedeni od renomiranih certifikacijskih kuća, Inspekt RGH svrstavaju u rang svjetskih kontrolnih kuća, a samim tim učvrstili smo i poziciju ravnopravnog člana prestižnih svjetskih organizacija kao što su IFIA (International Federation of Inspection Agencies) i ASTM (American Society for Testing and Materials)", izjavio je direktor "Inspekt RGH" d.d. Sarajevo Halid Jazvin.

"Inspekt RGH" d.d. Sarajevo kao kontrolna kuća s visokim stepenom organizovanosti u skladu s visokorazvijenim sistemom upravljanja kvalitetom u duhu standarda BAS ISO 9001, BAS ISO/IEC 17020 i BAS EN ISO/IEC 17025, a i po pravilima branše na prostoru u kojem djeluje (Balkan i dijelovi srednje Evrope) dokazala se kao lider u regionu", dodao je Jazvin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti