Premi - Novi brend suhomesnatih proizvoda iz Menproma

Vijesti

Premi - Novi brend suhomesnatih proizvoda iz Menproma

04.01.2011. 13:30 / Izvor: eKapija.ba

Mesna industrija "Menprom" plasirala je novi brend pod nazivom PREMI. Riječ je o novom brendu suhomesnatih proizvoda na našem tržištu za sve one koji znaju da uživaju u pravom okusu kvalitetnog i sigurnog proizvoda.

"Kombinacijom tradicionalne recepture i moderne tehnologije dobili smo proizvod vrhunskog kvaliteta. Proizvodnja, odnosno svaka njena faza brižljivo je kontrolisana: od odabira najkvalitetnije sirovine, procesa sušenja i dimljenja do pakiranja koje se vrši na najsavremeniji način pod kontrolisanom atmosferom", saopćeno je iz Menproma.

Prednosti ovakvog načina pakiranja su, kako kažu, što proizvod zadržava svježinu, sočnost i tradicionalan okus, te atraktivna i praktična ambalaža sa easy open-om.

Premi je na tržištu prisutan kao komadni i slajsovani program u tri okusa: Premi goveđi kulen, Premi Bosanski sudžuk, Premi Bosanski pršut.

Radi se o novom načinu pakiranja u MAP-u (modified atmosphere packaging) koji na našem tržištu nije bio do sada prisutan, a koji je u Evropskim zemljama već odavno postao svakodnevna praksa u prehrambenoj industriji.

Bitno je naglasiti da je taj novi proces zahtijevao velika ulaganja i investicije, nove tehnologije, mašine, najkvalitetniju sirovinu i dodatnu radnu snagu, što je mesna industrija Menprom u cjelosti finansirala iz svojih sredstava u iznosu od preko 500.000 KM.

"Mi smo odlučili da na ovaj način gradimo naš identitet i razvojni put, kroz nove tehnologije, stalni kvalitet te zdravstvenu ispravnost naših proizvoda koje prati imlementirani ISO 22000 i Halal certifikat i na taj način postajemo dio evropskog tržišta. U narednom periodu planiramo da našem proizvodnom asortimanu i novoj liniji pakovanja pridružimo i pureći program", zaključuju u Menpromu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti